ДГС-Троян изгради поредния кът за отдих в лесопарка „Турлата“

Служители на Държавно горско стопанство -Троян завършиха част от втория етап по изработката на дървени елементи за естетизиране на околната среда и благоустрояване на свободната зона за рекреация и отдих  “Турлата“. Лесопаркът бе открит през юни 2022г и неговото изграждане се осъществява съгласно сключен договор по проект между Община Троян и ДГС Троян. Проектът е ориентиран към нуждите на семейства с деца и спортуващи, и се осъществява по идея на горското стопанство, с финансовата подкрепа на общината.

Горските служители монтираха на 15 март 6 комплекта маси и пейки, както и огнище, иззидано от дялан камък. За пореден път те доказаха, че е нужен не само професионализъм, но и сърце, което вложиха в изпълнението на проекта. Съоръженията са изцяло ръчна, дизайнерска изработка от естествени материали. Новоизграденият кът, който е с капацитет 100 души,  е подходящ за празненства от всякакъв тип – от обикновен, неделен пикник сред природата до по-големи семейни и фирмени тържества.

Да припомним, че за изграждането на зоната, която е около 30 декара,  е изготвен и изпълнен идеен проект, според който през миналата година са поставени преместваеми детски съоръжения за игра и забавления, паркови елементи, извършено е засаждане на храсти и дървесни видове. Бяха засадени от горските служители  72 дървесни видове и 80 храста от 5  различни вида. Изграден б жив плет от 600 габърови фиданки. Държавно горско стопанство изработи детски кът с къщичка , влакче, тролей, гъбки и др., възстановен бе каменен мост.

Изпълнителите на проекта – Държавно горско стопанство-Троян се надяват, че идеята и трудът им ще бъдат опазени!