Ловният  събор  в Троян събра над 500 любители на лова и  риболова

На 16 септември 2023 г. в местността „Мотополигона“ край Троян се състоя ловен събор, организиран от „Сдружение Ловно-рибарско дружество Троян“. Атрактивната проява събра на едно място повече от 500 любители на лова и риболова от общините Троян и Априлци, техни близки и приятели. Прочетен бе поздравителния адрес от  председателя на Националното сдружение, инж. Васил Василев, в което той призовава ловците да бъдат отговорни и да пазят природата и животните. Председателят на Сдружението – Минко Акимов приветства от своя страна присъстващите и им пожела успешен сезон и безаварийни излети.

Гости на събитието бяха кметът на община Априлци Тихомир Кукенски, Иван Иванов  – кмет на община Севлиево, Цветелина Калчева – секретар на община Троян, гл.инспектор Петър Стефанов  Петров –  началник на Районната служба на ПБЗН – Троян Петър Петров –директор на Регионалната дирекция на горите, Борислав Бечев – управител на фирма „Сокол“, директорите на Държавните горски стопанства в Троян Милко Станчев и на Борима Марин Багаров, инж. Петко Пенков – председател на Общински съвет – Троян. Всички те пожелаха ловът и ловностопанските дейности в троянския регион да се развиват успешно. От името на кмета на Община Троян, Донка Михайлова, бе прочетен поздравителен адрес с поздрав към ловците, в който е написано, че Община Троян предоставя безвъзмездно и безсрочно 10.4 дка земя за стоеж на стрелбищен комплекс и ще помага активно в строежа на съоръжението. Комплексът ще се намира зад мотопистата  в Троян и ще е в близост до тренировъчния спортен комплекс по биатлон.

След освещаване на знамената на дружинките от ставрофорен свещеноиконом Марин Божков от храм „Св.Параскева“ – Троян гостите и присъстващите се насладиха на музикална програма.

Ловният събор е важна проява за любителите на лова и риболова в Троянския край. Той е възможност за среща на хора с общи интереси, за обмен на опит и за популяризиране на лова и риболова като спортове и хобита.

Източник: „Троян експрес“